Opiskelijajäsenyys

OPISKELIJAJÄSENYYS

TULEVAT KOULUTUKSET & TAPAHTUMAT

Matematiikan ja fysiikan tukiopetus syksyllä 2023

RKL tarjoaa amk-opiskelijoille matematiikan ja fyysiikan tukiopetusta pienryhmä valmennuksena. Koulutus toteutetaan verkko-opetuksena, ajankohdat löydätte alla. Viime kerrasta poiketen niin matematiikan kuin fysiikan opetus järjestetään samoissa…

Ilmoittaudu mukaan!

Ruotsin tukiopetus

RKL järjestää tukiopetusta ruotsin ja suomen kielistä. Koulutuksen tavoitteena on kehittää ja aktivoida osallistujan ruotsin kielen taitoa ja auttaa oppilaita selviytymään vaadittavista kielitesteistä. Koulutus toteutetaan…

Ilmoittaudu mukaan!

Suomen tukiopetus

Kaipaatko apua akateemiseen kirjoittamiseen, pilkkusääntöjen kertaamisen ja muuhun kielioppiin tai esimerkiksi opinnäytetyön kieliasun parantamiseen? Suomen kielen tukiopetuksessa saat henkilökohtaista tukiopetusta kaipaamaasi osa-alueeseen suomen kielessä.

 

 

 

 

OPISKELIJATOIMIKUNTA

Fiksu verkostoituu jo opiskeluaikana.

Liittymällä RKL:n opiskelijajäseneksi saat kattavien etujen lisäksi, laajat asiantuntijaverkostot ympärillesi. Voit tutustua järjestötoiminnan kautta muihin saman alan ammattilaisiin helpotat työharjoittelu- ja työpaikan löytämistä, sekä toimimistasi rakennusalalla.

RKL:n opiskelijajäsenyys on suunnattu kaikille rakennusmestari ja rakennusinsinööriopiskelijoille, sekä infra ja LVI puolen opiskelijoille. Jäsenyys on ilmaista opiskelujesi ajan, eikä se sido sinua mihinkään. Lisäksi voit liittyä jäseneksi, mikäli olisit jo jonkun toisen yhdistyksen tai liiton jäsen.

RKL on tukenasi jo opintojesi aikana, tarjoamalla mm. matematiikan, fysiikan ja ruotsin tukiopetusta. RKL järjestää myös yleisiä koulutuksia, kuten korjausrakentamisen rakennusfysiikkaa, johtajakoulusta ja LinkedIn-koulutusta, mihin opiskelijat voivat pääsääntöisesti osallistua ilmaiseksi. RKL tekee tiivistä yhteistyötä Suomen ammattikorkeakoulujen opetushenkilöiden kanssa.

 

 

 

Mahdollisuus stipendiin valmistuessa (300€), sekä opinnäytetyön stipendiin (500€).

Opintomatka Eurooppaan

Vakuutukset

Lakiasiainneuvonta

Rakennuslehti

Rakennustaito-lehti

RKL:n jäsenkoulutukset

Tukiopetus

Verkostot työelämään

Tapahtumat

Haluatko viettää aikaa oman alasi opiskelijoiden kanssa? Haluatko vaikuttaa? Tykkäätkö tapahtumien järjestämisestä? Tutustu alta RKL:n tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä lähde mukaan RKL:n huikeaan toimintaan ja aktiivijoukkoon!

Opiskelijatoimikunta eli OTK
Mikä?

Opiskelijatoimikunta on opiskelijoiden oma vaikuttamiskanava RKL:ssä. Siellä pääset kehittämään RKL:n opiskelijatoimintaa, keskustelemaan opiskelijoiden ajankohtaisia asioita, sekä tuomaan esiin opintojen haasteita, sekä tehostamaan RKL-brändin näkyvyyttä.

Opiskelijatoimikunnassa toimit opiskelijoiden äänitorvena, pidät hauskaa hyvässä porukassa, luot uusia kontakteja ja vietät huikean vuoden muiden alasi opiskelijoiden kanssa eri puolilta Suomea.

Kokoonnumme 2-4 kertaa vuodessa pääasiallisesti Teamsissa, mutta vuoteen mahtuu myös pari yhteistä tapaamista. Opiskelijatoimikunnassa toimiminen on mukavaa ja joustavaa, sekä se sopii monenlaiseen elämäntilanteeseen. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisesta toiminnasta. Arvostamme opiskelijatoimikunnassa moniäänisyyttä ja iloksemme mukaan on mahtunut edustusta niin päivä- ja monimuoto-opiskelijoista.

RKL maksaa opiskelijatoimikuntalaisten matkat, majoitukset ja ruoat, joten toiminnasta ei aiheudu toimikuntalaiselle kuluja. Lisäksi kautena 2023 opiskelijatoimikuntalaisille maksetaan kokouspalkkiota.

Milloin voin hakea mukaan?

Voit hakea mukaan lomakkeella tästä.

Opiskelijatoimikunnan toimintaan otetaan mukaan varajäseniä ympäri vuoden. Mikäli toiminta kiinnostaa ole yhteydessä essi.pirttioja@rkl.fi

 

 

RKL:n opiskelijatoimikunta kaudella 2023

Kuvassa: Janette Haimila, Ossi Nieminen, Katja Peitsaho, Henna Matikainen, Harri Kokko

Puheenjohtaja:

Katja Järviö, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Rakennusinsinööri

 

Varapuheenjohtaja:

Henna Matikainen, Turun ammattikorkeakoulu, Rakennusinsinööri

 

Varsinaiset jäsenet:

Harri Kokko, Metropolia ammattikorkeakoulu, LVI-rakennusmestari

Katja Peitsaho, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Rakennusinsinööri

Janette Haimila, Metropolia ammattikorkeakoulu, Talotekniikan insinööri

Ossi Nieminen, Tampereen ammattikorkeakoulu, Rakennusmestari

Jenni Björk, Yrkeshögskolan Novia, Rakennusmestari

Elizaveta Kiuru, Metropolia ammattikorkeakoulu, Talotekniikan insinööri

 

Varajäsenet:

Sofia Forsberg, Metropolia ammattikorkeakoulu, Talotekniikan insinööri

 

Oletko valmistumassa ja haluat liittyä RKL:n varsinaiseksi jäseneksi?

RKL:n jäsenyys auttaa sinua kasvamaan johtajana ja voit käydä kurkkaamassa lisätietoja toiminnastamme täältä.

Valmistumisesi jälkeen voit liittyä valitsemasi RKL:n jäsenyhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi, jolloin saat kaikki RKL:n ja yhdistyksen tarjoamat edut ja palvelut käyttöösi.

Voit tutustua varsinaisena jäsenenä saataviin etuihin täällä.

RKL:n vuosimaksu on 120 euroa ja se on verovähennyskelpoinen. RKL:n opiskelijajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta valmistumisvuonnaan (marras-/joulukuussa valmistuessa myös tulevan vuoden). Ensimmäisenä vuonna valmistumisen jälkeen RKL:n jäsenmaksu on 70 euroa. Yhdistyksen vuosimaksu jäsenilleen on keskimäärin 20 euroa. Maksat täyttä jäsenmaksua vasta kolmantena jäsenvuonnasi.

Suosittelemme liittymistä myös työttömyyskassan jäseneksi. Työttömyyskassoihin voit tutustua täällä ja valita niistä itsellesi sopivimman.

Muistathan, että opiskelijajäsenyys tulee aina muuttaa varsinaiseksi jäsenyyksesi tällä lomakkeella: Liittymislomake varsinaiseksi jäseneksi 

RKL on tour 2023

RKL näkyy kampuksilla seuraavasti:

Päivämäärä AMK
22.8. Metropolia
24.8. Metropolia
24.8. Tamk
5.9. Karelia
21.9. Metropolia
28.9. Jyväskylä
3.10. Metropolia
5.10. Rovaniemi
11.10. Seinäjoki
24.10. Turku
24.10. Metropolia
1.11. Vaasa Novia
7.11. Pori
15.11. Kuopio
16.11. Oulu
23.11. Tampere
18.1.2024 Metropolia
Urapolkuja tapahtumakiertue – RKL / RIA / RAKENNUSLEHTI

RKL, Rakennuslehti ja RIA järjestävät opiskelijoille Urapolkuja tapahtumakiertueen. Tapahtuman aihealueet käsittelevät työn tekemistä, työturvallisuutta, rakentamisen tulevaisuutta ja omaa Urapolkuasi rakennusalalla. Tapahtumassa on mukana useita rakennusalan yrityksiä ja edustajia kertomassa ajankohtaisista aiheista ja täältä voitkin löytää itsellesi mahdollisesti sopivan työpaikan. Päivä on suunnattu kaikille rakennusalan tuleville ammattilaisille.

Lue lisää täältä

Kesäpäivät & Kolmiottelu
Mikä?

Kesäpäivät ovat vuosittain kesäkuussa järjestettävä tapahtuma kaikille RKL jäsenille. Opiskelijajäsenille tapahtumassa järjestetään kolmiottelu, jossa lajeina ovat sähly, koripallo ja jalkapallo. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta kyseisistä lajeista, sillä kamppailu kolmiottelun mestaruudesta ja kiertopokaalista on leikkimielistä. Tapahtuman tarkoituksena on ennen kaikkea koota yhteen alan opiskelijoita ympäri suomea ja viettää hyvässä porukassa mukavaa kesäpäivää. RKL maksaa kaikkien kolmiotteluun lähtevien opiskelijajäsenten matkat sekä majoituksen. 

Jokaisessa joukkueessa voi olla 4-6 pelaajaa ja pelit pelataan 3 vastaan 3 kokoonpanoilla, 3 x 2 min. Sään salliessa kaikki lajit pyritään pelaamaan ulkona.

Kolmiottelun kruunaa lauantai-illan iltatapahtuma!

Missä ja milloin?

RKL:n Kesäpäivät & Kolmiottelu järjestettiin Turussa 16.-18.6.2023. Julkaisemme vuoden 2024 aikataulun ja sijainnin mahdollisimman pian.

Tulokset 2023:

1. TAPS I (Tampere)

2. TAPS II (Tampere)

3. Kerma (Tampere)

4. Savonia Moodles (Kuopio)

5. Kertsi (sekajoukkue)

 

Tulokset 2022:

1. TAPS (Tampere)

2. Team Savonia (Kuopio)

Jaettu 3. sija Syntipukit (Turku) & Topioidit (Helsinki)

5. Hurmaavat kimalaiset

 

Vuoden 2022 voittajajoukkue TAPS Tampereelta.

RKL:n & paikallisyhdistysten tapahtumat

RKL:n paikallisyhdistykset järjestävät jäsenilleen tapahtumia eri paikkakunnilla. Tapahtumat ovat esimerkiksi verkostoitumis- ja rekrytilaisuuksia, työmaakäyntejä, urheilua, saunailtoja ja mökkireissuja.

Nuorten kerhojen tapahtumat

Tällä hetkellä sekä Helsingissä että Tampereella pyörii nuorten kerhot, jotka toimivat paikallisyhdistyksissä. Kerhot järjestävät toimintaa & tapahtumia opiskelijoille ja alle 35-vuotiaille.

HRMY – Helsingin nuorten kerhon Facebook ja TRY -Tampereen nuorten kerhon Facebook.

Koulutukset

RKL järjestää erilaisia koulutuksia, jotka löytyvät täältä!

 

Rakennusmestarit – ja insinöörit AMK RKL ry myöntää keväisin ja syksyisin stipendejä valmistuville rakennusmestari- ja insinööriopiskelijoille. Niin keväällä, kuin syksyllä myönnetään 300 euron arvoisia stipendejä noin 1-3kpl per ammattikorkeakoulu.

Stipendien jaossa otetaan huomioon opiskelumenestyksen lisäksi, myös muu mahdollinen hyvää opintomenestystä tukeva toiminta. Opintomenestystä tukeva toiminta voi esimerkiksi olla, esimerkillinen asenne opintoja kohtaan, kyky innostaa muita oppimaan tai positiivisen esimerkin näyttäminen muille opiskelijoille, kuten opiskelijayhdistystoiminta ja tutorointi.

Stipendin saajan tulee olla entuudestaan jo RKL:n opiskelijajäsen. Opiskelijajäsenyys tarkistetaan RKL:n toimesta. Stipendin myönnetään RKL:n toimiston sekä RKL:n koulutustoimikunnan yhteisellä päätöksellä.

Keväällä 2023 palkitut RKL-stipendiaatit:
Emma Mäki Rakennusinsinööri Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Juho Manninen  Rakennusinsinööri Karelia-ammattikorkeakoulu
Kalle Löppönen Rakennusinsinööri LAB-ammattikorkeakoulu
Tomi Rönkä Rakennusmestari LAB-ammattikorkeakoulu
Elias Huomo Rakennusinsinööri Metropolia-ammattikorkeakoulu
Tauno Savi Rakennusmestari Metropolia-ammattikorkeakoulu
Eemeli Rauvala Rakennusmestari Metropolia-ammattikorkeakoulu
Veli Ruokamo  Rakennusmestari Oulun ammattikorkeakoulu
Salla-Maaria Rajala Rakennusinsinööri Satakunnan ammattikorkeakoulu
Tiina Aarni Rakennusinsinööri Savonia ammattikorkeakoulu
Antti Heinonen Rakennusinsinööri Savonia ammattikorkeakoulu
Tuomas Kosonen Rakennusmestari Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Riku-Oskari Ojajärvi Rakennusinsinööri Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Valtteri Verälä Rakennusmestari Tampereen ammattikorkeakoulu
Hely-Anna Mäki Rakennusmestari Tampereen ammattikorkeakoulu
Eemeli Kyttä Rakennusinsinööri Tampereen ammattikorkeakoulu
Sofia Ekman Rakennusmestari Turun ammattikorkeakoulu

*Palkitut ovat antaneet suostumuksensa julkaisuun.

Syksyllä valmistuvien hakulomake aukeaa loppusyksystä 2023.