Opiskelijajäsenyys

OPISKELIJAJÄSENYYS

Fiksu verkostoituu jo opiskeluaikana. Liittymällä RKL:n opiskelijajäseneksi saat kattavien etujen lisäksi, laajat asiantuntijaverkostot ympärillesi. Voit tutustua  yhdistystoiminnan kautta muihin saman alan ammattilaisiin helpotat työharjoittelu- ja työpaikan löytämistä, sekä toimimistasi rakennusalalla.

RKL tarjoaa myös yleisiä koulutuksia, kuten Korjausrakentamisen rakennusfysiikka, Johtajakoulusta ja LinkedIn-koulutusta, mihin opiskelijoilla on mahdollista osallistua ilmaiseksi. Lisäksi RKL pyrkii auttamaan alan opiskelijoita opintojen suorittamisessa, mm. tarjoamalla virkamiesruotsin ja matikan tukiopetusta.

RKL:n opiskelijajäsenyys on suunnattu kaikille rakennusmestari ja rakennusinsinööriopiskelijoille. Jäsenyys on ilmaista opiskelujesi ajan, eikä se sido sinua mihinkään. Voit myös liittyä jäseneksi, mikäli olisit jo jonkun toisen yhdistyksen tai liiton jäsen.

 

 

Mahdollisuus stipendiin valmistuessa (300€), sekä opinnäytetyön stipendiin (500€).

Opintomatka Eurooppaan

Vakuutukset

Lakiasiainneuvonta

Rakennuslehti

Rakennustaito-lehti

RKL:n jäsenkoulutukset

Tukiopetus

Verkostot työelämään

Tapahtumat

Haluatko viettää aikaa oman alasi opiskelijoiden kanssa? Haluatko vaikuttaa? Tykkäätkö tapahtumien järjestämisestä? Tutustu alta RKL:n tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä lähde mukaan RKL:n huikeaan toimintaan ja aktiivijoukkoon!

Opiskelijatoimikunta eli OTK
Mikä?

Opiskelijatoimikunta on opiskelijoiden oma vaikuttamiskanava RKL:ssä. Siellä pääset kehittämään RKL:n opiskelijatoimintaa, keskustelemaan opiskelijoiden ajankohtaisia asioita, sekä tuomaan esiin opintojen haasteita, sekä tehostamaan RKL-brändin näkyvyyttä.

Opiskelijatoimikunnassa toimit opiskelijoiden äänitorvena, pidät hauskaa hyvässä porukassa, luot uusia kontakteja ja vietät huikean vuoden muiden alasi opiskelijoiden kanssa eri puolilta Suomea.

Kokoonnumme 2-4 kertaa vuodessa pääasiallisesti Teamsissa, mutta vuoteen mahtuu myös kaksi yhteistä tapaamista. Opiskelijatoimikunnassa toimiminen on mukavaa ja joustavaa, sekä se sopii monenlaiseen elämäntilanteeseen. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisesta toiminnasta. Arvostamme opiskelijatoimikunnassa moniäänisyyttä ja iloksemme mukaan on mahtunut edustusta niin päivä- ja monimuoto-opiskelijoista.

RKL maksaa opiskelijatoimikuntalaisten matkat, majoitukset ja ruoat, joten toiminnasta ei aiheudu toimikuntalaiselle kuluja. Lisäksi kautena 2023 opiskelijatoimikuntalaisille maksetaan kokouspalkkiota.

Milloin voin hakea mukaan?

Voit hakea mukaan lomakkeella tästä.

Vaihtokokous, jossa OTK:n uudet jäsenet päätetään, uusien perehdytys ja ryhmäytymisviikonloppua, on luvassa lisätietoa myöhemmin.

Opiskelijatoimikunnan toimintaan otetaan mukaan varajäseniä ympäri vuoden. Mikäli toiminta kiinnostaa ole yhteydessä essi.pirttioja@rkl.fi

 

RKL:n opiskelijatoimikunta kaudella 2022

Tässä OTK 2022:

 

Puheenjohtaja:

Krista Heiskanen, Seamk

 

Varapuheenjohtaja:

Tapio Värri, Tamk

 

Varsinaiset jäsenet:

Sami Lanki, Lab

Moonika Leht, Kamk

Turo Kutvonen, Tamk

Safaaldin Al-Hello, Savonia

 

Varajäsenet

Riku Pitkänen, Tamk

Salla-Maari Rajala, Samk

Ossi Nieminen, Tamk

 

Oletko valmistumassa ja haluat liittyä RKL:n varsinaiseksi jäseneksi?

RKL:n jäsenyys auttaa sinua kasvamaan johtajana ja voit käydä kurkkaamassa lisätietoja toiminnastamme täältä.

Valmistumisesi jälkeen voit liittyä valitsemasi RKL:n jäsenyhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi, jolloin saat kaikki RKL:n ja yhdistyksen tarjoamat edut ja palvelut käyttöösi.

Voit tutustua varsinaisena jäsenenä saataviin etuihin täällä.

RKL:n vuosimaksu on 120 euroa ja se on verovähennyskelpoinen. RKL:n opiskelijajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta valmistumisvuonnaan (marras-/joulukuussa valmistuessa myös tulevan vuoden). Ensimmäisenä vuonna valmistumisen jälkeen RKL:n jäsenmaksu on 70 euroa. Yhdistyksen vuosimaksu jäsenilleen on keskimäärin 20 euroa. Maksat täyttä jäsenmaksua vasta kolmantena jäsenvuonnasi.

Suosittelemme liittymistä myös työttömyyskassan jäseneksi. Työttömyyskassoihin voit tutustua täällä ja valita niistä itsellesi sopivimman.

Muistathan, että opiskelijajäsenyys tulee aina muuttaa varsinaiseksi jäsenyyksesi tällä lomakkeella: Muutostietolomake

Kesäpäivät & Kolmiottelu
Mikä?

Kesäpäivät ovat vuosittain kesäkuussa järjestettävä tapahtuma kaikille RKL jäsenille. Opiskelijajäsenille tapahtumassa järjestetään kolmiottelu, jossa lajeina ovat sähly, koripallo ja jalkapallo. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta kyseisistä lajeista, sillä kamppailu kolmiottelun mestaruudesta ja kiertopokaalista on leikkimielistä. Tapahtuman tarkoituksena on ennen kaikkea koota yhteen alan opiskelijoita ympäri suomea ja viettää hyvässä porukassa mukavaa kesäpäivää. RKL maksaa kaikkien kolmiotteluun lähtevien opiskelijajäsenten matkat sekä majoituksen. 

Jokaisessa joukkueessa voi olla 4-8 pelaajaa ja pelit pelataan 3 vastaan 3 kokoonpanoilla, 3 x 2 min. Sään salliessa kaikki lajit pyritään pelaamaan ulkona.

Kolmiottelun kruunaa lauantai-illan iltatapahtuma!

Missä ja milloin?

RKL:n Kesäpäivät & Kolmiottelu järjestetään Nummelassa 17.-19.6.2022

Tulokset 2022:

1. TAPS (Tampere)

2. Team Savonia (Kuopio)

Jaettu 3. sija Syntipukit (Turku) & Topioidit (Helsinki)

5. Hurmaavat kimalaiset

 

Vuoden 2022 voittajajoukkue TAPS Tampereelta.

Urapolkuja tapahtumakiertue – RKL / RIA / RAKENNUSLEHTI

RKL, Rakennuslehti ja RIA järjestävät opiskelijoille Urapolkuja tapahtumakiertueen. Tapahtuman aihealueet käsittelevät työn tekemistä, työturvallisuutta, rakentamisen tulevaisuutta ja omaa Urapolkuasi rakennusalalla. Tapahtumassa on mukana useita rakennusalan yrityksiä ja edustajia kertomassa ajankohtaisista aiheista ja täältä voitkin löytää itsellesi mahdollisesti sopivan työpaikan. Päivä on suunnattu kaikille rakennusalan tuleville ammattilaisille.

Lue lisää täältä

RKL:n & paikallisyhdistysten tapahtumat

RKL:n paikallisyhdistykset järjestävät jäsenilleen tapahtumia eri paikkakunnilla. Tapahtumat ovat esimerkiksi verkostoitumis- ja rekrytilaisuuksia, työmaakäyntejä, urheilua, saunailtoja ja mökkireissuja.

Nuorten kerhojen tapahtumat

Tällä hetkellä sekä Helsingissä että Tampereella pyörii nuorten kerhot, jotka toimivat paikallisyhdistyksissä. Kerhot järjestävät toimintaa & tapahtumia opiskelijoille ja alle 35-vuotiaille.

HRMY – Helsingin nuorten kerhon Facebook ja TRY -Tampereen nuorten kerhon Facebook.

Koulutukset

RKL järjestää erilaisia koulutuksia, jotka löytyvät täältä!

 

Rakennusmestarit – ja insinöörit AMK RKL ry myöntää keväisin ja syksyisin stipendejä valmistuville rakennusmestari- ja insinööriopiskelijoille. Niin keväällä, kuin syksyllä myönnetään 300 euron arvoisia stipendejä noin 1-3kpl per ammattikorkeakoulu.

Stipendien jaossa otetaan huomioon opiskelumenestyksen lisäksi, myös muu mahdollinen hyvää opintomenestystä tukeva toiminta. Opintomenestystä tukeva toiminta voi esimerkiksi olla, esimerkillinen asenne opintoja kohtaan, kyky innostaa muita oppimaan tai positiivisen esimerkin näyttäminen muille opiskelijoille, kuten opiskelijayhdistystoiminta ja tutorointi.

Stipendin saajan tulee olla entuudestaan jo RKL:n opiskelijajäsen. Opiskelijajäsenyys tarkistetaan RKL:n toimesta. Stipendin myönnetään RKL:n toimiston sekä RKL:n koulutustoimikunnan yhteisellä päätöksellä.

Hakulomakkeeseen tästä.