Opiskelijajäsenyys

OPISKELIJAJÄSENYYS

 TAPAHTUMAT & KOULUTUKSET

    

  • Ruotsin tukiopetus

    RKL tarjoaa rakennusmestari ja -insinööriopiskelijoille, räätälöityä ruotsin tukiopetusta pienryhmä valmennuksena edulliseen hintaan. Koulutus toteutetaan verkko-opetuksena. Tukiopetuksen tavoitteena on kehittää ja aktivoida osallistujan ruotsin kielen taitoa…

Fiksu verkostoituu jo opiskeluaikana. Liittymällä RKL:n opiskelijajäseneksi saat kattavien etujen lisäksi, laajat asiantuntijaverkostot ympärillesi. Voit tutustua  yhdistystoiminnan kautta muihin saman alan ammattilaisiin helpotat työharjoittelu- ja työpaikan löytämistä, sekä toimimistasi rakennusalalla.

RKL tarjoaa myös yleisiä koulutuksia, kuten Korjausrakentamisen rakennusfysiikka, Johtajakoulusta ja LinkedIn-koulutusta, mihin opiskelijoilla on mahdollista osallistua ilmaiseksi. Lisäksi RKL pyrkii auttamaan alan opiskelijoita opintojen suorittamisessa, mm. tarjoamalla virkamiesruotsin ja matikan tukiopetusta.

RKL:n opiskelijajäsenyys on suunnattu kaikille rakennusmestari ja rakennusinsinööriopiskelijoille. Jäsenyys on ilmaista opiskelujesi ajan, eikä se sido sinua mihinkään. Voit myös liittyä jäseneksi, mikäli olisit jo jonkun toisen yhdistyksen tai liiton jäsen.

 

 

Mahdollisuus stipendiin valmistuessa (200€), sekä opinnäytetyön stipendiin (500€).

Opintomatka Eurooppaan

Vakuutukset

Lakiasiainneuvonta

Kotopro ilmaiseksi

Rakennuslehti

Rakennustaito-lehti

RKL:n jäsenkoulutukset

Tukiopetus

Verkostot työelämään

Tapahtumat

Haluatko viettää aikaa oman alasi opiskelijoiden kanssa? Haluatko vaikuttaa? Tykkäätkö tapahtumien järjestämisestä? Tutustu alta RKL:n tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä lähde mukaan RKL:n huikeaan toimintaan ja aktiivijoukkoon!

Opiskelijatoimikunta eli OTK
Mikä?

Opiskelijatoimikunta on rakennusmestari – ja insinööriopiskelijoille suunnattu oma vaikuttamiskanava RKL:ssä. Opiskelijatoimikunnassa pääset kehittämään RKL:n opiskelijatoimintaa, suunnittelemaan tapahtumia, nostamaan esiin opiskelijoille ajankohtaisia asioita, ilmiöitä ja haasteita opinnoista ja alalta. Opiskelijatoimikunnassa toimit opiskelijoiden äänitorvena, pidät hauskaa hyvässä porukassa, luot uusia kontakteja ja vietät huikean vuoden muiden alasi opiskelijoiden kanssa eri puolilta suomea.

OTK kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa pääasiallisesti Helsingissä, mutta vuoteen mahtuu myös perinteinen viikonloppu Tahkolla. Lisäksi OTK pitää yhteyttä whatsappissa ja kokoustaa tarvittaessa teamsissä tai sähköpostitse. Opiskelijatoimikunnassa toimiminen on rentoa ja joustavaa, sekä sopii monenlaiseen elämäntilanteeseen. Arvostamme opiskelijatoimikunnassa moniäänisyyttä ja iloksemme mukaan on mahtunut edustusta niin päivä- ja monimuoto-opiskelijoiden kuin myös aikuisopiskelijoiden keskuudesta.

Milloin voin hakea mukaan?

Opiskelijatoimikunnan toimintaan otetaan mukaan varajäseniä ympäri vuoden. Mikäli toiminta kiinnostaa ole yhteydessä essi.pirttioja@rkl.fi

 

RKL:n opiskelijatoimikunta kaudella 2022

Tässä OTK 2022:

 

Puheenjohtaja:

Krista Heiskanen, Seamk

 

Varapuheenjohtaja:

Tapio Värri, Tamk

 

Varsinaiset jäsenet:

Sami Lanki, Lab

Moonika Leht, Kamk

Turo Kutvonen, Tamk

Safaaldin Al-Hello, Savonia

 

Varajäsenet

Riku Pitkänen, Tamk

Salla-Maari Rajala, Samk

Ossi Nieminen, Tamk

 

Oletko valmistumassa ja haluat liittyä RKL:n varsinaiseksi jäseneksi?

RKL:n jäsenyys auttaa sinua kasvamaan johtajana ja voit käydä kurkkaamassa lisätietoja toiminnastamme täältä.

Valmistumisesi jälkeen voit liittyä valitsemasi RKL:n jäsenyhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi, jolloin saat kaikki RKL:n ja yhdistyksen tarjoamat edut ja palvelut käyttöösi.

Voit tutustua varsinaisena jäsenenä saataviin etuihin täällä.

RKL:n vuosimaksu on 120 euroa ja se on verovähennyskelpoinen. RKL:n opiskelijajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta valmistumisvuonnaan (marras-/joulukuussa valmistuessa myös tulevan vuoden). Ensimmäisenä vuonna valmistumisen jälkeen RKL:n jäsenmaksu on 70 euroa. Yhdistyksen vuosimaksu jäsenilleen on keskimäärin 20 euroa. Maksat täyttä jäsenmaksua vasta kolmantena jäsenvuonnasi.

Suosittelemme liittymistä myös työttömyyskassan jäseneksi. Työttömyyskassoihin voit tutustua täällä ja valita niistä itsellesi sopivimman.

Muistathan, että opiskelijajäsenyys tulee aina muuttaa varsinaiseksi jäsenyydeksi liittymislomakkeella!
Haluaisitko tavata alan muita nuoria kivan yhteistoiminnan merkeissä?

Lähde mukaan yhdistyksesi Nuorten Kerhon toimintaan!

Kiinnostaisiko sinua suunnitella mukavaa yhteistoimintaa omalla alueellasi yhdessä muiden alallasi toimivien alle 35-vuotiaiden ja alan opiskelijoiden kanssa? Entä haluaisitko kehittää paikallisyhdistyksessäsi nuorille jäsenille suunnattua toimintaan? Lähde mukaan Nuorten Kerhojen toimintaan.

Nuorten Kerhot toimivat tällä hetkellä seuraavissa yhdistyksissä:

Helsinki

Yhteyshenkilö: Teemu Appelgren

Sähköposti: teemu.appelgren@gmail.com

HRMY – Helsingin nuorten kerhon Facebook

Tampere
Yhteyshenkilö: Juho Ylikärppä

Sähköposti: ylijuho@outlook.com

TRY -Tampereen nuorten kerhon Facebook.

Eikö paikkakunnallasi toimi vielä Nuorten Kerhoa?

Tule perustamaan sellainen! Jos kiinnostuit kerhon perustamisesta, olethan yhteydessä oman yhdistyksesi luottamushenkilöihin. Jäsenyhdistysten yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ.

Nuorten Kerhojen toiminta on tarkoitettu RKL:n opiskelijajäsenille sekä alle 35-vuotiaille varsinaisille jäsenille.

Kesäpäivät & Kolmiottelu
Mikä?

Kesäpäivät ovat vuosittain kesäkuussa järjestettävä tapahtuma kaikille RKL jäsenille. Opiskelijajäsenille tapahtumassa järjestetään kolmiottelu, jossa lajeina ovat sähly, koripallo ja jalkapallo. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta kyseisistä lajeista, sillä kamppailu kolmiottelun mestaruudesta ja kiertopokaalista on leikkimielistä. Tapahtuman tarkoituksena on ennen kaikkea koota yhteen alan opiskelijoita ympäri suomea ja viettää hyvässä porukassa mukavaa kesäpäivää. RKL maksaa kaikkien kolmiotteluun lähtevien opiskelijajäsenten matkat sekä majoituksen. 

Jokaisessa joukkueessa voi olla 4-8 pelaajaa ja pelit pelataan 3 vastaan 3 kokoonpanoilla, 3 x 2 min. Sään salliessa kaikki lajit pyritään pelaamaan ulkona.

Kolmiottelun kruunaa lauantai-illan iltatapahtuma!

Missä ja milloin?

RKL:n Kesäpäivät & Kolmiottelu järjestetään Nummelassa 17.-19.6.2022

Tulokset 2022:

1. TAPS (Tampere)

2. Team Savonia (Kuopio)

Jaettu 3. sija Syntipukit (Turku) & Topioidit (Helsinki)

5. Hurmaavat kimalaiset

 

Vuoden 2022 voittajajoukkue TAPS Tampereelta.

Huomisen tuotantotekniikat – Rakennuslehden ja RKL:n opetuspäivä

Rakennuslehti ja RKL järjestävät opiskelijoille opetuspäiviä tulevaisuuden tuotantotekniikoista ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. Päivä täydentää ja lisää osaamista eri tuotanto- ja menetelmätekniikoista, jonka lisäksi opiskelijat saavat täydentäviä oppeja tuotteiden käytön soveltamisesta tämän päivän rakentamisessa. Tapahtumassa on mukana useita rakennusalan yrityksiä ja edustajia kertomassa ajankohtaisista aiheista ja täältä voitkin löytää itsellesi mahdollisesti sopivan työpaikan. Päivä on suunnattu kaikille rakennusalan tuleville ammattilaisille.

RKL:n & paikallisyhdistysten tapahtumat

RKL:n paikallisyhdistykset järjestävät jäsenilleen tapahtumia eri paikkakunnilla. Tapahtumat ovat esimerkiksi verkostoitumis- ja rekrytilaisuuksia, työmaakäyntejä, urheilua, saunailtoja ja mökkireissuja.

Nuorten kerhojen tapahtumat

Tällä hetkellä sekä Helsingissä että Tampereella pyörii nuorten kerhot, jotka toimivat paikallisyhdistyksissä. Kerhot järjestävät toimintaa & tapahtumia opiskelijoille ja alle 35-vuotiaille.

HRMY – Helsingin nuorten kerhon Facebook ja TRY -Tampereen nuorten kerhon Facebook.

Koulutukset

RKL järjestää erilaisia koulutuksia, jotka löytyvät täältä!