Yrittäjyys

Yrittäjyys

RKL:n jäsenkunnasta noin neljäsosa toimii joko päätoimisena tai sivutoimisena yrittäjänä. Moni palkkatyössäkin oleva rakennusalan ammattilainen on sivutoiminen yrittäjä, koska markkinoilla on jatkuva kysyntä alan osaajista lyhyitä ja pidempiä työkeikkoja varten. Tarjolla on monenlaisia yrittäjyyden muotoja kevyemmästä raskaampaan, ja yrittäjäksi ryhtyminen onkin varsin yksinkertainen prosessi. Erilaisten laskutuspalvelujen ansiosta satunnaiset keikkatyöt ovat helppoja hallinnoida.
RKL:ssä toimii yrittäjätoimikunta, jonka puheenjohtaja on Rainer Nieminen. Toisten rakennusalan yrittäjien tuki on usein korvaamatonta. RKL:n kautta voi myös pätevöityä RKL Raadin valtuuttamaksi rakennusalan asiantuntijaksi esimerkiksi antamaan asuntokauppaan liittyviä lausuntoja. RKL:n jäsenenä yrittäjä pääsee kehittämään osaamistaan edullisesti ja halutessaan ottamaan kantaa alan sääntelyyn, kun liitto valvoo jäsenkuntansa etua.
RKL järjestää yhdessä RIA:n kanssa yhteisen Yrittäjäpäivän. Vuoden 2020 Yrittäjäpäivä löytyy Youtube-kanavalta Vuoden 2021 Yrittäjäpäivä Ajankohtaista- ja Koulutus -verkkosivuilla.
(6490) Yrittäjäpäivä 2020 – YouTube­­ (ohjelma alkaa noin tunnin kohdalta)
Lisätietoja, neuvoja ja tukea aloittavaan yrittäjyyteen voi löytää esimerkiksi
PRH – Kaupparekisteri
Etusivu – Uusyrityskeskus
Neuvonta – ely – ELY-keskus
Kannattaa myös hyödyntää Suomen Yrittäjien ja Kauppakamarien verkostoa. Onnea matkaan!