KUPE

RKL:n kulttuuri- ja perinnetoimikunta (KUPE) 

 

RKL:n kulttuuri- ja perinnetoimikunta ( KUPE ) on vuosikymmenet toiminut aktiivinen toimielin RKL:n jäsenvaliokunnan alaisuudessa.

KUPE vaalii ja ylläpitää ammattikunnan merkittäviä saavutuksia rakentamiskulttuurin ja -perinteen kentässä.

Toimikunta voi myös tehdä aloitteita merkittävän kulttuuriteon palkitsemisesta.

 

KUPE on vastannut laajoista projekteista RKL:n historian kokoamiseksi kirjoiksi ja näyttelyiksi. Esimerkiksi 100-vuotisjuhliin toteutettiin kolme julkaisua: Jäsenmatrikkeli VI, Satavuotishistoriikki ja Vaikuttajamestarit I – ”Sata vaikuttajaa sadan vuoden ajalta”. Lisäksi koottiin mittava valokuvanäyttely sadalta vuodelta niin RKL:n kuin rakentamisen historian merkkipaaluista. Näyttely pystytettiin Tampere-taloon ja myös eduskunnan ala-aulaan usean viikon ajaksi juhlaa seuranneen vuoden aikana.

 

Yhteydenpito Suomen Rakennusinsinööriliiton RIL-Seniorit historiaryhmän kanssa on säännöllistä. Yhteisiä aikaansaannoksia ovat esimerkiksi arkistointia tukevat rakennusalan kaitafilmien ja varhaisdigitaalisten materiaalien luettelointi. Ryhmät myös ylläpitävät yhdessä rakennusalan arvonimilistausta.

 

KUPE järjestää myös monipuolista ohjelmaa ja vierailuja mielenkiintoisiin kohteisiin. Ota yhteyttä toimikunnan puheenjohtajaan Timo Niemiseen ja liity mukaan!

timo.k.nieminen@kolumbus.fi