KUPE

RKL:n kulttuuri- ja perinnetoimikunta (KUPE) 

 

RKL:n kulttuuri- ja perinnetoimikunta ( KUPE ) on vuosikymmenet toiminut aktiivinen toimielin RKL:n jäsenvaliokunnan alaisuudessa.

KUPE vaalii ja ylläpitää ammattikunnan merkittäviä saavutuksia rakentamiskulttuurin ja -perinteen kentässä.

Toimikunta voi myös tehdä aloitteita merkittävän kulttuuriteon palkitsemisesta.

 

KUPE on vastannut laajoista projekteista RKL:n historian kokoamiseksi kirjoiksi ja näyttelyiksi. Esimerkiksi 100-vuotisjuhliin toteutettiin kolme julkaisua: Jäsenmatrikkeli VI, Satavuotishistoriikki ja Vaikuttajamestarit I – ”Sata vaikuttajaa sadan vuoden ajalta”. Lisäksi koottiin mittava valokuvanäyttely sadalta vuodelta niin RKL:n kuin rakentamisen historian merkkipaaluista. Näyttely pystytettiin Tampere-taloon ja myös eduskunnan ala-aulaan usean viikon ajaksi juhlaa seuranneen vuoden aikana.

 

Yhteydenpito Suomen Rakennusinsinööriliiton RIL-Seniorit historiaryhmän kanssa on säännöllistä. Yhteisiä aikaansaannoksia ovat esimerkiksi arkistointia tukevat rakennusalan kaitafilmien ja varhaisdigitaalisten materiaalien luettelointi. Ryhmät myös ylläpitävät yhdessä rakennusalan arvonimilistausta.

RKL:n Kulttuuri- ja perinnetoimikunta (KUPE) ja Kuopion Rakennusmestarit ja Insinöörit AMK ry kutsuu RKL:n paikallisyhdistysten edustajia 9.-10.8.2022 seminaariin Kuopioon.

Kutsu:

KUPE Kuopio Kutsukirje 2022

Ohjelma:

Kupe ohjelma Kuopio 9.-10.8.2022_

 

KUPE järjestää myös monipuolista ohjelmaa ja vierailuja mielenkiintoisiin kohteisiin. Ota yhteyttä toimikunnan puheenjohtajaan Timo Niemiseen ja liity mukaan!

timo.k.nieminen@kolumbus.fi