FAQ

Usein kysytyt kysymykset

  1. Siirry osoitteeseen: https://rkl.crmieportal.com/login
  2. Aktivoi kirjautuminen ’Luo uusi salasana’ -painikkeesta. Älä vielä tässä vaiheessa kirjoita sähköpostiasi mihinkään. HUOM! Viimeisimpien päivitysten vuoksi tämä vaihe on tärkeä myös silloin, jos olet jo aiemmin kirjautunut sivustolle.
  3. Anna liittymistiedoissa antamasi sähköpostiosoite avautuneen ikkunan ainoaan tekstikenttään. Jos et tiedä antamaasi sähköpostia tai se ei ole enää käytössä, voit päivittää / tiedustella sitä verkkolomakkeen kautta osoitteessa: www.rkl.fi/osoitteenmuutokset/
  4. Paina ’Lähetä’ ja avaa sähköpostikansiosi. Viestin saapumisessa voi kestää hetki. Tarkista myös roskapostikansio.
  5. Luo uusi salasanan viestin ohjeiden mukaan ja aseta se kirjautumissivulla (kohta 1).

Ongelmien ilmetessä otathan yhteyttä jasenpalvelu@rkl.fi. Käsittelemme viestejä saapumisjärjestyksessä ja pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.

Loma-asuntoja ja mökkejä voi vuokrata jättämällä toiveen ajankohdasta. Talvikauden varaustoiveet otetaan vastaan 19. – 30.9.  ja kesäkauden 15.3. – 31.3. välisenä aikana.

Etusijalla ovat varaajat, jotka eivät ole aikaisemmin käyneet kohteessa. Loma-asuntoja  ja mökkejä vuokrataan vain RKL:n jäsenmaksun maksaville jäsenille. Lisätietoja vuokrakohteista verkkosivuilla.

Varaustoiveet jätetään jäsensivuilla (linkki avautuu uuteen välilehteen). Päällekkäisvarauksissa vuokraaja ratkaistaan arvalla, jossa otetaan huomioon edellisen vuoden vuokraukset.

Jäsentiedot muutat kätevästi itse RKL:n jäsensivuilla.

Jos kirjautumisessa on kuitenkin ongelmia, alla muutoslomakkeet:

Opiskelijajäsenet: Muutoslomake

Varsinaisetjäsenet: Muutoslomake

Rakennuslehteä pääsee lukemaan myös verkossa, jos saat kotiisi fyysisen lehden. Rekisteröidy ja kirjaudu lukemaan lehteä osoitteessa: https://www.rakennuslehti.fi/rekisteroidy/

Verkkolehteen kirjautumisongelmissa auttaa Sanoma Media Finland Oy:n asiakaspalvelu, puh. 020 331 010. Lisätietoja asiakaspalvelun verkkosivuilla: www.rakennuslehti.fi/rekisteroidy/usein-kysytyt-kysymykset/

RKL laskuttaa jäsenmaksut aina uuden jäsenen tullessa hyväksytyksi paikallisyhdistyksessä. Jäsenet maksavat jäsenmaksun vuosittain, vuoden vaihteen tuntumassa liittyneiltä ei välttämättä peritä maksua heti. Jäsenmaksu sisältää liittokokouksen määräämän liiton vuosimaksun (120 euroa).

RKL voi hakemuksesta myöntää jäsenelle vapautuksen liiton vuosimaksusta 1) varusmiespalveluksen suorittamisen tai 2) erittäin vaikean taloudellisen tilanteen takia (esim. pitkäaikainen työttömyys). Maksuvapautus voidaan myöntää myös 3) vastavalmistuneelle, uudelle jäsenelle huonon taloudellisen tilanteen takia valmistumisvuotta seuraavina, korkeintaan kahtena vuotena. Anomuksen voi tehdä asianomainen itse tai yhdistys.

Lisätietoja jäsenmaksuista verkkosivuillamme täällä.

RKL:n rakennusasiantuntijat toteavat nopeasti rakennuksessa ilmenneet puutteet. Voit löytää asiantuntijoita myös omalta alueeltasi. Alan ammattilaisia aluettain ja ammattinimikkeittäin yhteystiedot löydät asiantuntijahaun kautta verkkosivuiltamme täältä.

Tietoa RKL-raadista ja asiantuntijoista löydät verkkosivuiltamme osoitteessa www.rkl.fi/rkl-raati-asiantuntijat/

Properta Oy:n maksuton lakiasiain puhelinneuvontapalvelu RKL:n jäsenille (varaudu ilmoittamaan jäsennumero).

Neuvonnassa vastataan kysymyksiin erityisesti kiinteistö- ja rakentamisalalta, immateriaalioikeuksista, kiinteistölaista sekä rakennushankkeiden juridiikasta hankkeiden alusta loppuun saakka.

Puhelinnumero: 050 313 5670
Sähköpostiosoite: rkl-lakineuvonta@properta.fi

Lisätietoa lakiasiainneuvonnasta.

RKL:n jäsenet voivat hakeutua KOKO-kassan jäseniksi. RKL:n kautta aloitettuun kassajäsenyyden jäsenmaksuun sisältyy myös Insinööriliiton työsuhdeneuvonta.

Lisää KOKO-kassan jäsenyys RKL-jäsenyyteesi alla olevalla lomakkeella.

HUOM! Jotta saat ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, sinun tulee olla ollut

  • työttömyyskassan jäsen vähintään 26 viikkoa
  • ja töissä jäsenyysaikana vähintään 18 tuntia viikossa 26 kalenteriviikkoa (ma–su).

Kassan kotisivu: www.kokokassa.fi

 

Verkossa järjestettävistä koulutuksista on useimmiten tarjolla verkkotallenne, jota voi tiedustella koulutuspäälikkö Antti Niilekseltä.

Hänen yhteystietonsa ovat antti.niiles@rkl.fi, p. 050 520 2106. Lisätietoja koulutuksista verkkosivuillamme.

Tallenteita ei ole saatavilla pätevyyteen tähtäävistä koulutuksista.