Rajoittunutta juhlahumua Pasilan palkintojenjaossa

Rajoittunutta juhlahumua Pasilan palkintojenjaossa

Korona-aikana myös RKL:n huomionosoitusten jakaminen toteutui poikkeavalla tavalla. Pasilan Toimitalossa pidettiin pienimuotoinen palkintojenjakotilaisuus kakkukahveineen maanantaina 23.11.

RKL:n asiantuntijaraati oli valinnut Vuoden Rakennusmestariksi 2020 kajaanilaislähtöisen Petri Pennasen Vantaalta. RKL:n puheenjohtaja Ari Autio kertoi raadin edustajana, että Pennasen valinta oli varsin selvä: yksikään hänen työmaistaan ei ole myöhästynyt, ja nollavirheluovutukset ovat kova saavutus etenkin sovitun aikataulun puitteissa.

Vuoden Rakennusmestari –palkinto koostuu Pohjola Vakuutus Oy:n lahjoittamasta pokaalista (kiertopalkinto), Vuoden Rakennusmestarin plaketista sekä RKL:n opintomatkasta, joka siirtyy syksyyn koronatilanteen vuoksi. Vuoden Rakennusmestari on valittu vuodesta 1971 lähtien. Vuonna 2010 RKL perusti sen rinnalle huomionosoituksen, joka jaetaan vuosittain ansioituneelle nuorelle osaajalle eli rakennusmestarille tai -insinöörille (AMK).


Ylhäällä vasemmalla: Kokko, Pennanen ja Autio. Oikealla: Seppänen, Kallio ja Autio

Vuoden Nuori Rakennusmestari/Insinööri on Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n
Heikki Kallio, jolle ojennettiin nuoren osaajan valkoinen kypärä. Kallio 33, on nuoreen ikäänsä nähden paljon kokemusta vaativista kohteista kuten Zsar Outlet Village -ostoskylä, ja hän toimii myös sivutoimisena yrittäjänä. Kallio pitää vaimoineen remonttiblogia ”Lasitehtaan Jalokivi” ja ehtii myös pyörittää Haminan yhdistyksen sihteeritehtäviä.

Palkintostipendin nuorelle lahjoitti Rakennusmestarien Säätiön puolesta hallituksen puheenjohtaja Raimo Seppänen ja Vuoden Mestarin pokaalin ojensi Pohjola Vakuutuksen Juha P. Kokko.

RKL jakoi samassa yhteydessä Rakentajan kunniamerkit, jotka myönnetään poikkeuksellisista ansioista rakennusalalla. Niitä myönnettiin tänä vuonna kaksi, helsinkiläiselle rakennusmestarille ja entiselle RKL:n pitkäaikaiselle toimitusjohtajalle Ari Angervuorelle ja Vaasan yhdistyksen puheenjohtajalle, siltaosaamisestaan tunnetulle Raimo Vessoselle, joka ei työkiireiltään päässyt Pasilaan. Rakentajan kunniamerkki ojennetaan Vessoselle myöhemmin.

RKL onnittelee lämpimästi kaikkia huomionosoitusten saajia!

Ylhäällä: Vuoden osaajat Heikki Kallio, Petri Pennanen ja Rakentajan kunniamerkin saanut Ari Angervuori.
Vasemmalla Rakentajan kunniamerkin saanut Raimo Vessonen.