Porin Leijonan saneeraus on Satakunnan rakentamisen maineteko 2023

Porin Leijonan saneeraus on Satakunnan rakentamisen maineteko 2023

Palkinnon vastaanottivat Prepon oy:ltä toimialajohtaja Joonas Kekki, työmaainsinööri Salla-Maari Rajala ja työnjohtaja Matti Poskiparta. Palkinnon luovuttivat raatiin kuuluneet Kari Lindroos Porin Rakennusmestarit ja -insinöörit ry sekä Korsi-säätiöstä Matti Saustila.

Kiinteistö Oy Porin Leijonan saneeraus on Satakunnan rakentamisen maineteko vuonna 2023. Perusteena valinnalle oli muun muassa se, että kohde on poikkeuksellisen iso saneerauskohde Satakunnassa ja talo sijaitsee täyteen rakennetulla tontilla ydinkeskustassa.

Rakentamisen mainetekoa etsivät Porin Rakennusmestarit ja -insinöörit ry, Satakunnan rakennusinsinöörit ja – arkkitehdit Satria ry, Rauman Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK, SAMK, Satakunnan Kansa sekä Korsi Säätiö.

Kovatasoisen kilpailun voittajaksi raati valitsi Kiinteistö Oy Porin Leijonan saneerauksesta vastanneen tuotantotiimin. Suuren koon ja keskustasijainnin lisäksi talotekniikan saattaminen nykyvaatimusten mukaiseksi asetti lukuisia haasteita.

-Vanhana postitalona tunnettu rakennus on saanut arvoisensa päivityksen rakennuksena sekä mahdollisuuden jatkaa elinkaartaan pitkälle tulevaisuuteen, valintaraadin Kari Lindroos kiitteli.

Valintaraati huomioi myös, että kohde oli palkittu Satakunnan alueen työturvallisuuskilpailussa. Kiitosta sai myös onnistunut yhteistyö tilaajan, vuokranantajan ja työmaatiimin kesken.

Palkinnoksi voittaja sai Korsi-säätiön myöntämän 3 000 euron stipendin.

Idea maineteon etsimisestä lähti halusta löytää myönteisiä uutisia rakennusalalta. Kilpailuun saatiin yhdeksän hakemusta ja ne sijoittuivat eri puolille Satakuntaa. Mainetekoja etsitään Satakunnassa jatkossakin, sillä kilpailu aiotaan järjestää uudestaan tulevien neljän vuoden aikana.