Huom! Tampere varautuu koronapassin käyttöönottoon

Huom! Tampere varautuu koronapassin käyttöönottoon

Tampereen kaupunginhallitus varautuu siihen, että Tampereen koronatilanne pahenee ja aluehallintovirasto tiukentaa rajoituksia. Pirkanmaalle on tulossa ravintolarajoituksia. Kokoontumisrajoituksista neuvotellaan, mutta jo nyt Tampereen koronanyrkki suosittelee rokottamattomia henkilöitä välttämään korkean riskin tapahtumia.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä ilmoitti tiistaina siirtymisestä leviämisvaiheeseen. Koronaviruksen ilmaantuvuus Pirkanmaalla on 148 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kuluneen kahden viikon aikana. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla 9,5 prosenttia. Uusien tartuntojen määrä on kasvanut kaikissa ikäryhmissä. Jotta vaikeutuneen koronatilanteen kanssa pärjätään jatkossakin, Pirkanmaalle tarvitaan rajoitustoimenpiteitä. Valtioneuvosto arvioi ravintoloiden tilanteen uudelleen tällä viikolla ja tekee niistä päätöksen. Yleensä valtioneuvoston päätökset ovat tulleet nopeasti, jo muutaman päivän kuluessa. Päätös ravintolatoimista tulisi voimaan jo loppuviikon aikana. Rajoituksista voidaan joltain osin poiketa koronapassin käytön myötä. Seuraamme tilanteen kehittymistä Tampereella.

Toistaiseksi ohjelmaan ei ole tiedossa muutoksia, mutta mahdolliseen rokotustodistusten tarkastukseen tilojen sisäänkäynnin yhteydessä pitää varata aikaa ja kärsivällisyyttä. Tiloissa tulee olemaan tarjolla kasvosuojaimia ja käsidesiä.

Koronapassivaatimus ja liittokokousedustajan vaihto?

Mikäli koronarajoitukset vaikuttavat yhdistysten edustajan/edustajien mahdollisuuksiin osallistua Tampereen liittokokoukseen, yhdistykset voivat normaalikäytännöstä poiketen vaihtaa edustajan ja viimeistään tiistaina 16.11. toimittaa uudet valtakirjat RKL:n toimistoon Mikael Åhlille, mikael.ahl@rkl.fi, puh. 0400 343 264.