Hannu Vallinista Vuoden Rakennusmestari 2022!

Hannu Vallinista Vuoden Rakennusmestari 2022!

Vihtiläinen Hannu Vallin on Vuoden Rakennusmestari 2022

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n asiantuntijaraati valitsi vihtiläisen Hannu Vallinin Vuoden Rakennusmestariksi 2022. Valinta julkistettiin RKL:n liittokokouksessa Joensuussa sunnuntaina.

52-vuotias Vallin on toiminut vastaavana työnjohtajana tai valvojana lukuisissa vaativissa kohteissa, kuten uudessa Lastensairaalassa. Helsingin maamerkkejä on kertynyt ansioluetteloon useampi: Svenska Teaternin, Lasipalatsin ja viimeisimpänä Hotelli Tornin peruskorjausurakka.

”Perinteisen hotelli Tornin korjaushanke oli tähänastisista urakoista haastavin. Uuden tekniikan sovittaminen ahtaisiin tiloihin oli myös yksi onnistumisista, samoin työmaan logistiset ratkaisut kaupungin vilkkaassa keskustassa. Ja työturvallisuus oli huippuluokkaa”, lähes parikymmentä vuotta Haahtelan leivissä rakennuttajakonsulttina ja valvojana viihtynyt Vallin toteaa.

Jatkuvaan itsensä kouluttamiseen innostunut Vallin on aina suoriutunut myös opinnoissaan kiitettävästi.

”Oman ammattitaidon kehittäminen on meille rakennusmestareille todella tärkeää, oikea sydämen asia, ja Vallin osoittaa tässä loistavaa esimerkkiä: hänellä on jo kolmas FISE-pätevöityskoulutus menossa”, raadin puheenjohtaja, RKL:n Jukka Lintunen kiittelee. ”Vallinin kontolla olleiden hankkeiden vaativuus vakuutti tuomariston.”

Vuoden Rakennusmestari -titteli tuli Vallinille yllätyksenä. ”En ajatellut omalle kohdalleni sellaista arvostettua palkintoa. Sitä tekee vain työnsä niin hyvin kuin taitaa”.

RKL:n raadissa valintaa puntaroivat puheenjohtaja Jukka Lintunen ja varapuheenjohtaja Jere Väisänen sekä asiantuntijajäsenet, joihin tänä vuonna kuuluivat yliarkkitehti Pentti Pouttu, RIL:n Janne Tähtikunnas, Pohjola Vakuutuksen Mikko Turunen ja ympäristöministeriön ylijohtaja Teppo Lehtinen.

Lisätietoja:       RKL:n toimitusjohtaja Maria-Elena Ehrnrooth, mec@rkl.fi, 050 379 0507