Jäsentiedotteet

Puheenjohtajan katsaus

Kun katsomme matkaa muutaman vuoden taakse, ovat nämä vuodet olleet yhteiskunnallemme ja siten myös ammattikunnallemme raskaat. Talouttamme on ravistellut ensiksi korona-aallot. Niistä selviydyttyämme, alkoi Euroopassa täysin ymmärtämätön toiminta Venäjän hyökkäyssodan muodossa toista valtiota kohtaan.  Toiminta, mitä nykyaikainen suomalainen yhteiskunta piti jopa mahdottomana, olikin äkkiä täyttä totta ja sodan kuvat Euroopassa toivat monien mieleen ne muistot, mitä Suomi on saanut kokea 1930- ja 1940-luvuilla.

Nämä tapahtumat olivat alkusysäyksiä sille, että olemme nyt valitettavasti ikävässä tilanteessa. Yhteiskuntamme perusturvan pilareita ravistellaan ja epävarmuus on hiipinyt aikaisemmin niin turvalliseen kotimaahamme. Turvallisuuspoliittisia ratkaisuja on onnistuttu tekemään esim. NATOon liittymällä, mutta arkisemmat huolet ovat tulleet näiden huolien lisäksi. Sähkön hinta on pysynyt korkealla ja elinkustannusten ja sekä myös korkojen nousu on jatkunut. Nämä kaikki ovat johtaneet siihen, että rakennusalaan kohdistuu vuosiin synkimmät odotukset.

Alaamme uhkaa suurtyöttömyys ja konkurssien määrät ovat huolestuttavalla tasolla. Päättäjien olisi nyt huomattava, että rakentamisen toimiala on valtavassa merkityksessä koko Suomen taloudelle. Rakennusala työllistää yli 250 000 henkilöä. Nyt edessä oleva talvi ei valitettavasti pysty työllistämään kaikkia näitä henkilöitä. Synkät näkymät vähentävät kuluttajaluottamusta. Kuluttajaluottamuksen heikentyminen heijastaa suoraan asuntomarkkinoille, joissa myönnettyjen rakennuslupien määrät vain vähentyvät ja myönnetytkään luvat eivät takaa työmaiden aloittamista. Vaikeudet rakennusalalla ei kohdistu pelkästään asuntotuotantoon, vaan kaikki rakentamisen toimialat, kuten toimitila-, korjaus- ja infrarakentaminen joutuvat kokemaan samat vaikeudet.  Vuodelle 2024 on luvattu hivenen parempaa, mutta ainoastaan kustannusten alentuminen ja kysynnän elpyminen on tae sille, että rakennusalan kurssi muuttuu. Ensi vuosi on muutenkin mielenkiintoinen, kun Suomi saa uuden presidentin. Uusi presidentti tuleekin tilanteeseen, missä voisi todeta hänen edesmenneen kollegansa sanoin; ”tarttis tehrä jotakin”.

Vaikka vuosi on siis vaihtumassa vähän näissä ikävissä merkeissä, rohkenen toivottaa teille kaikille voimia tekemään työtä sen eteen, että nämä vaikeudet selätetään. Tämän oman yhdistyksemme merkitys korostuukin vaikeina hetkinä. Meillä tässä yhdistyksessä ja koko RKL:ssä on selvä visio siitä, miten pystymme viemään jäsenistöä eteenpäin nyt ja tulevaisuudessa. Nämä vaikeudet tullaan selättämään, kun muistamme, että kukaan yhdistyksemme jäsen ei ole yksin. Vaikka nyt yhteiskuntamme on varsin eriarvoinen, mitä tulee esim. työllisyyteen, niin loputtomiinhan tämä ei jatku.

Odotan näkeväni yhdistyksen jäseniä aktiivisemmin mukana toiminnassamme. Yhdessä toimimalla pidämme parhaiten huolta omasta ja toistemme jaksamisesta.

Tommi Rautjärvi
RKL:n liittohallituksen jäsen
puheenjohtaja, Jyväskylän rakennusmestarit ja insinöörit ry

Yhdistyksen vuosikokous 2023
Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Ainolassa 3.10.2023, Rytmikuja 8, Jyväskylä.
Hallituksen kokoonpano v. 2024:
puheenjohtaja Tommi Rautjärvi ja varapuheenjohtaja Alpo Ilmarinen

  • Hallitus:  Anu Hakala, Alpo Ilmarinen, Ville Keski-Mattinen, Tero Mähönen, Reijo Pitkänen, Tommi Rautjärvi, Jouni Saunamäki, Juha Vuorenmaa ja Jani Väyrynen
  • Varajäsenet: Pekka Hämäläinen, Veikko Järvinen

Jyväskylän yhdistyksen säännöt 2022

Yhdistyksemme jäsenmaksu vuonna 2024 on 25,00 euroa.
Paikallisyhdistyksen jäsen voi olla myös RKL:oon kuulumaton, jolloin ei ole oikeutettu RKL:n jäsenetuihin.
Yhdistys ei lähetä tällaisessa tapauksessa erillistä paperista laskua, joten huolehdithan jäsenmaksusi suoraan  Jyväskylän Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK yhdistyksen tilille:

Keski-Suomen Osuuspankki
FI53 5290 1620 0204 75
Jyväskylän Rakennusmestarit ja -insinöörit r.y.
Uikku 5, 40400 Jyväskylä
viite: Yhdistyksen jäsenmaksu v.2024
eräpäivä on 31.3.2024

Jäsenmaksu 2024 laskupohja docx

Jäsenmaksu 2024 laskupohja pdf

 

Jyväskylän Rakennusmessut 15. – 17.3.2024

Keski-Suomen vuoden 2023 rakennusmestari

Messujen avajais- /kutsuvierastilaisuudessa julkaistiin Keski-Suomen vuoden 2023 rakennusmestari.
RKL:n puheenjohtaja Jukka Lintusen puhe sisälti kertomuksen Risto Salmion pitkäaikaisesta toiminnasta rakentajana, jäsenaktiivina Jämsän Rakennusmestariyhdistyksessä, sekä RKL:n liittohallituksen eri toimikunnissa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: vuoden rakennusmestari Risto Salmio, Alpo Ilmarinen, Jämsän yhd. puheenjohtaja Petri Honkanen ja RKL:n puheenjohtaja Jukka Lintunen

Ravitapahtuma Killerillä kevät 2024

  • ravipäivästä ilmoitamme kotisivulla myöhemmin


RKL ”jäsenristeily” 2024 – seminaari

  • Jäsentapahtuma on täynnä, mutta mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysellä rkl:n toimistolta.
    https://www.rkl.fi/jasenristeily-tulee-taas/
    RKL:n jäsenristeily järjestetään 12. – 13.4. välillä Helsinki-Tallinna.

 

As Oy Peurantähti huoneisto

Huoneistoa vuokrataan ensisijaisesti omien jäsenten käyttöön, mutta myös RKL:n jäsenmaksun maksaville jäsenille henkilökoh­taiseen perhekäyttöön.
Varaustilanteen voit katsoa kotisivultamme Peurantähti huoneisto 39.

Kotieläinten majoittaminen huoneistossa ja huoneiston luovuttaminen muiden käyttöön on ehdottomasti kielletty.

Huoneiston varaaja vastaa aina mahdollisista huoneiston vahingoista.

  • Huoneistoon majoittuminen on mahdollista varauspäivänä klo 14:00 ja huoneistosta tulee poistua varauksen mukaisesti viimeistään klo 12:00.

 

 

Pilkkikilpailujen tuloksia:

Pilkkijät Peurungassa 3.4.2016