Tervetuloa Jyväskylän Rakennusmestayhdistyksen sivuille

RKL:n uudet säännöt tulivat voimaan 1.1.2022. Sääntöuudistuksen vuoksi RKL:n piirit ja piirikokoukset kutsuttiin koolle piirien lakkauttamisten vuoksi. Hallinnollisen uudistuksen myötä aloitti ja kokoontuu myös uudenlainen RKL:n hallitus. Uuden aluejaon ja sääntöjen on tarkoitus tiivistää hallitustyöskentelyä, sekä siten myös parantaa hallituksen toimintamahdollisuuksia. Hallintomallissa hallitus käsittelee kaikkia liitossa päätettäviä asioita ja tarvittaessa erilliset toimikunnat sekä projektiryhmät valmistelevat ne hallitukselle.
Jäsenille näkyvin muutos oli piirien jakautuminen viiteen alueeseen; Helsinki-, Etelä-, Itä-, Länsi- ja Pohjoinen alue. Alueen jäsen­määrästä riippuen RKL:n hallitukseen valitaan alueilta 1–3 jäsentä.

Yhdistyksemme jäsenistöllä on edelleen vahva edustus RKL:n hallituksessa. Hämeenlinnan liittokokous valitsi uusia edustajia. Jukka Lintunen jatkaa liittohallituksen puheenjohtajana ja yhdistyksemme hallituksesta Jouni Saunamäki valittiin Itä-alueen edustajana vv 2024-2026 RKL:n hallitukseen.

Toinen jäsenistöämme suuresti koskettava asia on Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) kokonaisuudistus, jonka käsittely on ollut käynnissä jo vuodesta 2018 lähtien. MRL:n uudistus on tarpeen, koska rakentaminen, alueiden käyttö ja näiden toimintaympäristöt ovat olleet suurien muutoksien ja tämän kautta myös suurien haasteiden edessä. Laki tulee johtamaan nykyisten suunnittelu- ja ohjausjärjestelmien muutoksiin.  Ympäristöämme muokkaavat entistä voimakkaammin mm. digitalisaatio, kaupungistuminen ja energiakysymykset. Suurin ympäristömuutos saadaan aikaan asennemuutoksien kautta, joihin sitoudumme ilmastopolitiikan, hiilineutraalisuuden ja kestävän kehityksen päätösten mukaisesti.

Emme olisi varmaan uskoneet, että tälläkin hetkellä Covid -virus on keskuudessamme näyttäytyen onneksi enimmäkseen lievinä oirehtimisina. Kaikesta huolimatta meidän on ponnisteltava kaikin keinoin virusta vastaan ja uskottava parempaan tulevaisuuteen.

Yhdistyksemme jatkaa mahdollisimman normaaliin tapaan toimintaansa ja tekee arvokasta työtä jäsenistönsä hyväksi, sekä hyvinvoinnin takaamiseksi. Jyväskylän rakennusmestarit ja insinöörit ry:n jäsenistön perinteinen tapaaminen pidetään Jyväskylän rakennusmessuilla 15.3.2024. Kutsumme jäsenemme runsaslukisena osallistumaan jäsentilaisuuteen ja messujen avajaisiin.

Nähdään Paviljongilla 15.3.2024
Tommi Rautjärvi
puheenjohtaja

AJANKOHTAISTA

Peurantähti huoneisto 39

Peurantähden huoneisto 39 Peurantähdessä on vapaita päiviä/viikkoja varattavissa ajalle 1.4. – 1.9.2024. Varaa tilapäinen majoituspaikka yhdistyksemme huoneistosta; nauti Keski-Suomen luonnosta, hiihdä talvella / golfaa ...

Lue lisää

RKL tiedottaa