• Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry
  • Rahakamarinportti 3 B, 00240 Helsinki
  • Puh. 010 2010 500

Perustietoja yhdistyksestä

Yhdistys on  perustettu 6.4.1965 nimellä Ylivieskan seudun rakennusmestariyhdistys r.y.. Perustajajäseninä oli tuolloin 16 Ylivieskan ja lähialueiden rakennusmestaria. Tällä hetkellä jäsenmäärä 106 varsinaista jäsentä ja kaksi opiskelijajäsentä.

Yhdistyksen kotipaikka on Ylivieska ja toiminta-alueena ovat Kala-, Pyhä-, ja Lestijokilaaksot. Yhdistys on Rakennusmestarien Keskusliiton (virallisesti Rakennusmestarit ja –insinöörit AMK RKL r.y.) jäsenyhdistys.

Rakennusalan keskeisiin asiantuntijajärjestöihin kuuluva RKL vaikuttaa rakennusalan monissa työryhmissä jäsenistönsä aseman ja arvostuksen vahvistamiseksi. Keskusliitto on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tärkeänä valtiovallan arvostamana rakennusalan  lausunnonantajana. Liiton vaikutus näkyy myös Suomen rakentamismääräyskokoelmassa, RIL- ohjeissa ja RT- kortistossa.

RKL tarjoaa jäsenistölleen monipuolista FISE Oy:n hyväksymää täydennys- ja pätevöitymiskoulutusta. Jäsenistön osaamista kehitetään myös yhdessä jäsenyhdistysten kanssa järjestämällä alueellista koulutusta. RKL pitää myös asiantuntijarekistereitä ja markkinoi haluttaessa jäsenten osaamista julkaisemalla yhteystietoja keskusliiton nettisivuilla. (www.rkl.fi/asiantuntijapalvelut). RKL: n eurooppalaisen yhteistyöjärjestön AEEBC: n kautta on mahdollista saada myös kansainvälisen  EurBE- rakennusasiantuntijanimikkeen.

RKL on ammatillinen edunvalvoja (ei työmarkkinajärjestö), jonka jäsenet ovat rakentamisen ja etenkin tuotantojohdon ammattilaisia. Valtakunnallinen liitto yhdistää 77 paikallisyhdistystä, joista siis Ylivieskan seudun rakennusmestarit ja -insinöörit AMK r.y. on yksi, ja niiden 7500 jäsentä sekä yli 2000 AMK opiskelijajäsentä. Tällä rakennusasiantuntijoiden joukolla on mahdollisuus vaikuttaa rakennusalalla, puolustaa sen asiantuntija-asemaa, lisätä ammattikunnan arvostusta sekä edistää hyvää rakentamista.

Yhdistyksen toimintamuotoja ovat:

• kuukausitapaamiset kesäkuukausien ulkopuolella toiminta-alueen eri paikkakunnilla, jolloin yleensä tutustutaan paikalliseen rakennusalan yritystoimintaan, uudisrakennus- ja muihin rakennusalaa lähellä oleviin kiinnostaviin kohteisiin.
  • rakennusalan kurssien järjestäminen jäsenille ja myös ulkopuolisille.
  • yhdistyksen vapaa- ajan toimintaan kuuluvat osallistuminen RKL:n järjestämiin urheilutapahtumiin kuten keskusliiton yleisurheilu-, hiihto- ja keilamestaruuskilpailuihin, Mestaripyöräilyyn ja Mestarihiihtoon. Joka vuosi järjestettävät kesäjuhla ja pikkujoulu ovat myös jäsenten suosimia.

Yhdistys on vuodesta 1980 lähtien omistanut Alavieskassa, Kalajoen rannalla olevan Koivurannan tilan, jossa päärakennuksen lisäksi on aitta, uusi, vuonna 2008 rakennettu ulkosauna ja vuonna 2011 rakennettu grillikatos sekä maatilan ulkorakennus. Päärakennuksessa on kokoontumistila yli kahdellekymmenelle hengelle, keittiö ja yläkerrassa saunaosasto. Kaikki tilat ovat jäsenten käytettävissä. Koivurannan kunnossapito hoidetaan talkoovoimin.

Yhdistys on mukana Keskusliiton toiminnassa Oulun piirin ja valtakunnan tasolla. Tällä hetkellä yhdistyksellä on edustaja Keskusliiton urheilutoimikunnassa ja huomionosoitustoimikunnassa. Useita yhdistyksen aktiivijäseniä on palkittu Keskusliiton ansiomerkeillä.

Yhdistyksen jäsenmaksu on kuluvana vuonna 25 euroa ja Keskusliiton jäsenmaksu 90 euroa eli yhteensä 115 euroa. Jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Lisätietoja on  saatavana Keskusliiton nettisivuilta www.rkl.fi (Avaintiedot//jäsenedut) ja yhdistyksen sihteeriltä sekä muilta toimihenkilöiltä. Saman osoitteen kautta ovat nähtävissä myös yhdistyksen jäsentiedotteet, jotka lähetetään jäsenille kirjeitse tai sähköpostilla.